Chiar dacă am avea biroul perfect și scaunul perfect, acest lucru nu ar fi suficient pentru a menține o postură care este cu adevărat potrivită pentru o activitate prelungită de lucru. Dacă lucrăm la computer, va trebui deci să folosim o tastatură de nivel înalt.

Vă asigurăm că va merita cu siguranță să meritați să cheltuiți 30 – 40 euro în plus pentru a cumpăra un profesionist în tastatură. Dar care vor fi cerințele necesare pentru o achiziție sigură? Mai întâi trebuie să verificăm dacă partea din față a tastelor are suficient spațiu pentru a permite un echilibru de sprijin al mâinilor și antebrațelor, ceea ce cu ordinea de a nu supraîncărca tensiunea mușchilor spatelui.

Tastaturile care ar trebui alese sunt cele numite ergonomice: sunt recunoscute după forma lor specială de val de mare. Mai mult decât atât, chiar dacă nu vă respectați sănătatea spatelui, nu uitați că suprafața tastaturii nu trebuie să fie prea strălucitoare pentru a evita reflexele enervante care, în cele din urmă, vă pot afecta vederea.

Diferitele tipuri de tulburări posturale

O postură greșită la birou, dacă este menținută timp de câteva ore, poate provoca daune care nu sunt indiferente pentru fizicul nostru. Dincolo de problemele clasice legate de stilul de viață sedentar (greutate crescută sau obezitate reală, venoasă lentă și consecințele problemelor legate de trafic, supraîncărcarea știftului înapoi) care pot fi afișate chiar dacă menține o poziție perfectă, o ședință greșită poate provoca durere musculară puternică. În special durerea la nivelul mușchilor cervicali:

  • Cifoză
  • Lordoză
  • Scolioză
  • Încărcări excesive către mușchii scapularului centurii
  • Sindromul tunelului carpian

Poziția corectă la birou

Numeroși sunt factorii care trebuie armonizați pentru a atinge scopul de a menține o poziție corectă întotdeauna biroul. Reamintim regula de 90 °: unghiurile formate de genunchi și coate trebuie menținute cu cât mai mult posibil până la 90 °, o poziție considerată optimă de experți pentru a evita stresul muscular-tendon.

Punctul de sprijin al antebrațului este, de asemenea, foarte important: trebuie să fie întotdeauna într-o poziție ușor ridicată față de tastatură. Din păcate, de foarte multe ori suntem obligați să studiem sau să lucrăm la birouri deosebit de sus, iar cotierele se luptă să ajungă chiar și în apropierea marginii mesei; ele se găsesc adesea sub ea. Merită să repeți această recomandare: trebuie să te uiți la toate modalitățile de a te echipa cu un scaun din lucru de înaltă calitate, cu brațul reglabil pe înălțime.

Este evident că va fi dificil să îi puteți cere angajatorului să lucreze pentru a schimba biroul, mai ales dacă face parte dintr-un „spațiu deschis” mare (acele facilități deschise la dimensiuni medii și mari ale căror activități sunt multe timp). Prin urmare, dacă putem revendica un birou „la comandă” (pe măsură) putem cere totuși (sau în cazul în care cei mai răi cumpără propriul nostru) un scaun adaptat nevoilor corpului nostru.

Cele mai bune ajutoare la cel mai bun preț

  • Există o mulțime de motive pentru care uneori este din păcate imposibil să schimbi scaunul pe care lucrezi:
  • Are nevoie de o companie care să asigure uniformitatea mobilierului în camere accesibile clienților (birouri, bănci, magazine)
  • Lipsa bugetului (unele scaune de la serviciu vă pot costa mai mult de 250 – 300 de euro)
  • Teama de a crea neînțelegeri cu colegii sau cu partea superioară și declanșează controverse pe care ați dori să le salvați

Din toate aceste motive, este de preferat o soluție mai practică și mai economică: perna lombară. Pe lângă susținerea lombelor, pernele lombare de nouă generație au, de asemenea, sprijin pentru creasta bruscă. În acest fel, veți obține o compresie mai mică a organelor viscerale și o îmbunătățire generală a sistemului nervos, limfatic și a circulației.

Desigur, perna lombară nu este evidentă pentru problema unui birou prea înalt, dar va atenua totuși multe dintre problemele enumerate mai sus.

Dacă în schimb aveți norocul de a putea lucra într-un mediu profesionist mai relaxat din punct de vedere al imaginii, puteți decide să vă schimbați radical biroul. Pentru că nu va trebui să cumpărați birouri scumpe din lucrul emailat și proiectat, va fi suficient să investiți o sumă mai mică de jumătate de mie de euro pentru o „stație de lucru”, adică o platformă multi-dimensională pe care ecranul și tastatura computerului vor fi să fie poziționat la înălțimi diferite.

Vă recomandăm locația de lucru Sit-Stand Lotus Fellowes, Mânerele acestei ultime generații de stații de lucru sunt capabile să gestioneze cu ușurință înălțimea raftului dedicat monitorului, asigurând cea mai bună postură atunci când stați, dar fiind capabil să lucreze la computer fiind, de asemenea, în picior.