Chiar și noi, cei de la Street Workout, mergem mult în timpul sesiunilor noastre de antrenament, urmărind din apropierea secretelor orașelor pe care le vizităm și, cu siguranță, există multe motive valabile, așa că am ales să o facem. Din acest motiv, astăzi răspundem la o întrebare simplă: care sunt beneficiile pe care le putem găsi alegând să mergem 30 de minute pe zi?

Așa cum să mănânci un măr pe zi, să faci plimbări în mod regulat este un obicei care poate aduce beneficii incredibile sănătății corpului și minții și … de asemenea, „crește medicul înapoi”! De fapt, nu numai că poate ajuta la pierderea în greutate, la scăderea presiunii sângelui și la reducerea riscului de a contracta diferite tipuri de boli cronice: acest obicei sănătos este, de asemenea, unul dintre lucrurile mai bune și mai ușor de făcut pentru a îmbunătăți sănătatea în general organism . După cum am spus, principalele beneficii sunt 7 (dar bineînțeles că vom avea mai multe). Să mergem și să le descoperim pe toate!

Mersul timp de 30 de minute pe zi îmbunătățește starea de spirit

Adesea, când ne simțim obosiți sau stresați, încercați să ne consolăm savurând o bucată de ciocolată sau sorbind unul (sau două) pahare de vin. Mersul la plimbare poate aduce aceleași beneficii zero calorii. Cercetările arată că mersul regulat ajută la „schimbarea” sistemului nervos, până la punctul în care este capabil să încerce mult mai rar sentimentele de furie și ostilitate.

Mai mult, plimbările pot fi o activitate „socială”. În compania prietenilor sau a partenerului dvs., aduce cu sine și mai multe beneficii. Această interacțiune socială vă permite să vă simțiți conectați și să vă îmbunătățiți și mai mult starea de spirit. În cele din urmă, mersul pe jos timp de 30 de minute până la deschiderea aerului expune corpul la natura ușoară a soarelui, factor care poate scădea așa-numitul „TRIST” („Tulburarea afectivă sezonieră), făcând mersul un potențial antidot pentru melancolie tipic a sezonului iarna sau post-sărbători.

Creativitatea blocată? Iată antidotul!

Știați că mersul pe jos vă ajută să deveniți mai creativi? Conform celor descoperite de un studiu publicat în 2014 în „Journal of Experimental Psychology, Learning, Memory and Cognition”, a face plimbări lungi în fiecare zi poate ajuta pe cei care se simt blocați în viață sau în muncă sau care caută soluția unei probleme. dificil. În timpul percheziției, subiecții au fost supuși la diferite teste psihologice și ghicesc care au fost rezultatele? Subiecții din mișcare credeau atât de creativi decât grupul care stătea!

Mersul ajută la eliminarea excesului de kilograme

Acest lucru poate părea evident, dar este cu siguranță unul dintre avantajele preferate de cei care încep să meargă regulat. După aceea, veți fi luat obiceiul de a vă plimba în fiecare zi, veți observa că pantalonii încep să se lase în straturi, chiar dacă echilibrul va continua să vă indice în aceeași greutate. Acest lucru se întâmplă deoarece mersul pe jos permite îmbunătățirea răspunsului organismului în comparație cu insulina, factor care duce la o reducere a excesului de grăsime, în special astfel încât abdominalul.

Mersul timp de 30 de minute în fiecare zi (sau mai multe) este, de fapt, una dintre cele mai eficiente metode de mobilizare a grăsimii acumulate, de schimbare pozitivă a compoziției corpului și, în același timp, de accelerare a metabolismului. Datorită plimbărilor dvs., puteți arde apoi calorii și puteți preveni pierderea mușchilor.

Mersul reduce riscul de a contracta boli cronice

Statisticile elaborate de American Diabetes Association au raportat date foarte încurajatoare: mersul regulat scade nivelul zahărului prezent în sânge, reducând drastic riscul de diabet. Conform celor raportate de cercetătorii de la Universitatea din Boulder din Colorado și Universitatea din Tennessee, acest lucru poate facilita un control mai bun al presiunii sângelui, reducând riscul de accident vascular cerebral cu 20% până la 40%.

Un studiu publicat în 2002 de New England Journal a descoperit în schimb că desfășoară o activitate fizică moderată timp de cel puțin 30 de minute pe zi timp de 5 zile pe săptămână, reducând riscul de boli cardiovasculare cu 30%.

Vei avea picioare frumoase!

Că ești bărbat sau femeie nu contează, în ceea ce toată lumea poate avea picioarele frumoase în funcție de mărimea corpului. Mai mult, odată cu trecerea anilor, pentru toți crește riscul formării de vene inestetice varicoase și, uneori, se întâmplă mult mai devreme decât ne-am fi așteptat.

Mersul a dezvăluit un antidot foarte bun. De asemenea, în acest caz: Luis Navarro, fondatorul și directorul Centrului pentru tratamentul varicelor venoase din New York, spune că sistemul nostru venos include o secțiune circulatorie cunoscută sub numele de „a doua inimă”, formată prin mușchi, vene și valve situate în vițel și picior.

Mersul vă permite să consolidați mușchii și chiar acest sistem circulator secundar, crescând fluxul de sânge, ameliorând umflarea membrelor de dedesubt și contrastând apoi formarea venelor, varicoase. În cele mai multe, mersul pe jos timp de 30 de minute până la o zi timp de 5 zile pe săptămână este un obicei care ajută la scăderea circumferinței șoldurilor și coapselor.