Categorie: Mod de viata

Mers pe jos 30 de minute pe zi: 5 rezultate incredibile

Chiar și noi, cei de la Street Workout, mergem mult în timpul sesiunilor noastre de antrenament, urmărind din apropierea secretelor orașelor pe care le vizităm și, cu siguranță, există multe motive valabile, așa că am ales să o facem. Din acest motiv, astăzi răspundem la o întrebare simplă: care sunt beneficiile pe care le putem găsi alegând să mergem 30 de minute pe zi?

Așa cum să mănânci un măr pe zi, să faci plimbări în mod regulat este un obicei care poate aduce beneficii incredibile sănătății corpului și minții și … de asemenea, „crește medicul înapoi”! De fapt, nu numai că poate ajuta la pierderea în greutate, la scăderea presiunii sângelui și la reducerea riscului de a contracta diferite tipuri de boli cronice: acest obicei sănătos este, de asemenea, unul dintre lucrurile mai bune și mai ușor de făcut pentru a îmbunătăți sănătatea în general organism . După cum am spus, principalele beneficii sunt 7 (dar bineînțeles că vom avea mai multe). Să mergem și să le descoperim pe toate!

Mersul timp de 30 de minute pe zi îmbunătățește starea de spirit

Adesea, când ne simțim obosiți sau stresați, încercați să ne consolăm savurând o bucată de ciocolată sau sorbind unul (sau două) pahare de vin. Mersul la plimbare poate aduce aceleași beneficii zero calorii. Cercetările arată că mersul regulat ajută la „schimbarea” sistemului nervos, până la punctul în care este capabil să încerce mult mai rar sentimentele de furie și ostilitate.

Mai mult, plimbările pot fi o activitate „socială”. În compania prietenilor sau a partenerului dvs., aduce cu sine și mai multe beneficii. Această interacțiune socială vă permite să vă simțiți conectați și să vă îmbunătățiți și mai mult starea de spirit. În cele din urmă, mersul pe jos timp de 30 de minute până la deschiderea aerului expune corpul la natura ușoară a soarelui, factor care poate scădea așa-numitul „TRIST” („Tulburarea afectivă sezonieră), făcând mersul un potențial antidot pentru melancolie tipic a sezonului iarna sau post-sărbători.

Creativitatea blocată? Iată antidotul!

Știați că mersul pe jos vă ajută să deveniți mai creativi? Conform celor descoperite de un studiu publicat în 2014 în „Journal of Experimental Psychology, Learning, Memory and Cognition”, a face plimbări lungi în fiecare zi poate ajuta pe cei care se simt blocați în viață sau în muncă sau care caută soluția unei probleme. dificil. În timpul percheziției, subiecții au fost supuși la diferite teste psihologice și ghicesc care au fost rezultatele? Subiecții din mișcare credeau atât de creativi decât grupul care stătea!

Mersul ajută la eliminarea excesului de kilograme

Acest lucru poate părea evident, dar este cu siguranță unul dintre avantajele preferate de cei care încep să meargă regulat. După aceea, veți fi luat obiceiul de a vă plimba în fiecare zi, veți observa că pantalonii încep să se lase în straturi, chiar dacă echilibrul va continua să vă indice în aceeași greutate. Acest lucru se întâmplă deoarece mersul pe jos permite îmbunătățirea răspunsului organismului în comparație cu insulina, factor care duce la o reducere a excesului de grăsime, în special astfel încât abdominalul.

Mersul timp de 30 de minute în fiecare zi (sau mai multe) este, de fapt, una dintre cele mai eficiente metode de mobilizare a grăsimii acumulate, de schimbare pozitivă a compoziției corpului și, în același timp, de accelerare a metabolismului. Datorită plimbărilor dvs., puteți arde apoi calorii și puteți preveni pierderea mușchilor.

Mersul reduce riscul de a contracta boli cronice

Statisticile elaborate de American Diabetes Association au raportat date foarte încurajatoare: mersul regulat scade nivelul zahărului prezent în sânge, reducând drastic riscul de diabet. Conform celor raportate de cercetătorii de la Universitatea din Boulder din Colorado și Universitatea din Tennessee, acest lucru poate facilita un control mai bun al presiunii sângelui, reducând riscul de accident vascular cerebral cu 20% până la 40%.

Un studiu publicat în 2002 de New England Journal a descoperit în schimb că desfășoară o activitate fizică moderată timp de cel puțin 30 de minute pe zi timp de 5 zile pe săptămână, reducând riscul de boli cardiovasculare cu 30%.

Vei avea picioare frumoase!

Că ești bărbat sau femeie nu contează, în ceea ce toată lumea poate avea picioarele frumoase în funcție de mărimea corpului. Mai mult, odată cu trecerea anilor, pentru toți crește riscul formării de vene inestetice varicoase și, uneori, se întâmplă mult mai devreme decât ne-am fi așteptat.

Mersul a dezvăluit un antidot foarte bun. De asemenea, în acest caz: Luis Navarro, fondatorul și directorul Centrului pentru tratamentul varicelor venoase din New York, spune că sistemul nostru venos include o secțiune circulatorie cunoscută sub numele de „a doua inimă”, formată prin mușchi, vene și valve situate în vițel și picior.

Mersul vă permite să consolidați mușchii și chiar acest sistem circulator secundar, crescând fluxul de sânge, ameliorând umflarea membrelor de dedesubt și contrastând apoi formarea venelor, varicoase. În cele mai multe, mersul pe jos timp de 30 de minute până la o zi timp de 5 zile pe săptămână este un obicei care ajută la scăderea circumferinței șoldurilor și coapselor.

8 mari beneficii ale călătoriei dovedite de știință

The Dott. Antonio Robecchi Majnardi, fizician Unitatea de operații de reabilitare neuromotorie din Auxologico a fost intervievat de Eliana Liotta, jurnalistă, scriitoare și popularizatoare a științei pentru a vorbi despre beneficiile importante pe care le puteți obține dintr-o simplă drumeție.

În această vară marcată de limitările pandemiei, mulți au ales să se refugieze departe de zonele aglomerate. Pe cărările muntelui, în podea lăsându-vă amprentele pe blocuri de țărm, pe străzile satelor italiene care ascund colțuri pentru a descoperi. Orice activitate moderată și un beneficiu pentru sănătate. Dar mersul la ritmul susținut, în special, implică mai multe beneficii. Iată opt, dovedite prin experimente și studii.

Reține genele obezității

Mersul pe jos și un fel de frână împotriva obezității, în sensul că contracarează efectele modului genetic care favorizează creșterea în greutate. Cercetătorii Universității Americane din Harvard au analizat 32 de gene la peste 12 mii de oameni.

Pentru a determina în ce măsură contribuie la obezitate și sunt neînvinsă într-o descoperire: acțiunea acelor întinderi de ADN a fost chiar înjumătățită la participanții la studiu care a făcut o drumeție pentru a păși rapid vreo oră în zi. Genele sunt exprimate mai puțin și cu tăcerea lor nu este favorizată acumularea de kilograme.

Scade pofta de mâncare și pofta de dulciuri

Două sondaje efectuate la Universitatea din Exeter din Anglia au constatat deja că o plimbare de un sfert de oră poate conține dorința de mâncare confortabilă și chiar poate reduce cantitatea de ciocolată pe care o consumați în situații stresante, cum ar fi consolarea alimentelor. Cele mai recente cercetări confirmă faptul că a face o plimbare în pas rapid poate fi scăderea poftei de mâncare și dorința de dulciuri și gustări.

Arde calorii

Mergeți la mers vă ajută să pierdeți în greutate, dacă totuși sunteți atent la mâncare. Mergând o oră, viteza de cel puțin 3,5 kilometri ori, arzi aproximativ 255 de calorii. Accelerând și ajungând la 5 kilometri pe oră, se consumă în medie 391 de calorii (echivalentul a mai mult de o porție de paste cu pesto).

Scade durerea articulară

Mai multe studii au constatat că mersul pe jos reduce durerea legată de artrită și poate chiar preveni apariția inflamației la nivelul articulațiilor. Plimbările protejează în special genunchii și șoldurile, care sunt mai susceptibile la osteoartrita, lubrifiază articulațiile și întăresc mușchii pe care îi pretindeți.

Întărește apărarea imună

Un studiu efectuat pe peste o mie de bărbați și femei a concluzionat că mersul pe jos întărește apărarea sistemului nostru imunitar împotriva gripei și a bolilor sezonului.

Cui îi este dedicat o duzină de minute (cel puțin cinci zile pe săptămână) s-a dovedit că avea 43% mai puține zile de boală pe parcursul anului comparativ cu cele care sunt exercitate o dată pe săptămână sau mai puțin. Nu numai că dacă erai bolnav, el fusese pentru o perioadă mai scurtă și cu simptome mai ușoare.

Reduce riscul de cancer la sân

Și acum s-a stabilit că activitatea fizică este legată de scăderea șanselor de a se îmbolnăvi de diferite tipuri de cancer. Dar un studiu al Societății Americane a Cancerului, concentrat pentru prima dată pe drumeție și efectuat pe 73.615 femei în menopauză între 50 și 74 de ani, a cuantificat reducerea riscului: a fost mai puțin de 14% la cei care practicau șapte sau mai multe ore pe săptămână.

Previne diabetul și Alzheimer

Organizația Lumea sănătății a recomandat treizeci de minute de activitate aerobică moderată, cum ar fi mersul repede, timp de cinci zile pe săptămână (pentru un total de 150 de minute) pentru a preveni bolile care variază de la diabet la Alzheimer.

O activitate este definită aerob când energia combustibilă utilizată pentru realizarea acesteia se va forma prin reacții care profită de oxigenul, care este furnizat mușchilor de către aparatul cardiovascular. În procesul de oxidare care trebuie ars și, de asemenea, grăsimea depozitată în organism: este expulzată în sânge și transportată către mușchi.

Vorbește despre exerciții aerobice numai atunci când efortul este prelungit mai mult de trei-patru minute și atinge scopul său dacă atinge cel puțin zece minute, menținând o medie de 110-130 bătăi cardiace la minute (variabilă în funcție de vârstă și Instruire ).

Cu toate acestea, atunci când faceți exerciții anaerobe, energia utilizată provine din glicogenul mușchiului celulelor: în momentul în care mușchii nu reușesc mai mult să folosească stocurile din interior, munca se transformă treptat în aerobă.

Toccasana pentru starea de spirit

Acele studii care arată o îmbunătățire a dispoziției și ameliorarea depresiei datorită activităților fizice asigură în general mersul rapid. Durează deja zece minute, deoarece produc puțină endorfină în creier, molecule fără legătură cu opiaceele, substanțe ale umorului.

El l-a reflectat pe filosoful Søren Kierkegaard: „M-am gândit la cel mai bun lucru pe care l-am avut în timp ce mergeam și nu știam gândul atât de împovărător încât să nu pot fi lăsat pe umeri cu o plimbare”.

Operațiile unitare de reabilitare neuromotorie a auxologice

Unitatea Operațiuni de Reabilitare Neuromotorie Ospedale San Luca Capitanio are o direcție universitară și are ca scop gestionarea reabilitării motoarelor de tulburări, limbajului, funcțiilor cognitive, înghițirii și controlului vezicii urinare și sfincterului.  Acestea sunt tratate cu programe de reabilitare specifice i-tulburări de reumatologie neurologică și ortopedică.