Este evident că nu există o soluție rapidă sau temporară. Dacă sunteți supraponderal, este aproape sigur rezultatul obiceiurilor de a mânca prost urmate mult timp și a unui stil de viață puțin mai sănătos.

Trebuie să știi care sunt capcanele atunci când îți alegi mâncarea în fiecare zi și să realizezi că trebuie să ne luăm rămas bun de la vechile și proastele obiceiuri, de ce să nu contribuim la obiectivul tău pe termen lung.

Cea mai bună dietă nu este o dietă, ci un aliment jurnal sănătos, cu câteva reguli și linii de ghidare care pot fi bune pentru corpul tău și pe care le vei putea menține pentru tot restul vieții. Nu este ușor, dar este necesar dacă doriți cu adevărat să evitați greutatea CV-ului.

Noi obiceiuri

Corpul nostru este rezultatul a ceea ce facem în mod repetat. Și pentru aceasta este foarte important să vă analizați propriile obiceiuri curente și rutina zilnică pentru a întreba dacă este cazul schimbării ceva.

Care sunt propriile tale obiceiuri? Care dintre acestea contribuie la atingerea obiectivului dvs. și ce nu? Care sunt alimentele care constituie punctul tău mai slab? Ce lucruri doriți să schimbați și care nu? Apoi creați un plan structurat sau căutați un prieten / antrenor care să vă ajute să rămâneți consecvenți și să opriți cu siguranță crearea efectului de yo-yo.

Multe cărți dietetice creează iluzia că puteți mânca orice doriți și totuși continuați să slăbiți. Cu toate acestea, dacă vrei să slăbești kilograme și să menții o greutate stabilă, trebuie să accepți că nu vei putea mânca unele lucruri.

Nu mânca mai puțin, mănâncă mai bine

Multe produse alimentare pe care le găsim în supermarketuri nu sunt sănătoase pentru corpul nostru. Produse precum cereale pentru micul dejun, sucuri de fructe, băuturi răcoritoare, dulciuri, carne procesată etc. de multe ori sunt prea apetisante și conțin o mulțime de calorii, făcându-l și mai ușor să mănânci.

Acest lucru nu vrea să spună că nu mănânci aceste produse din ce în ce mai mult, dar dacă știi că nu, umpli suficient sau ai tendința de a mânca în cantități mari, poate ar fi mai bine să le eviți și să le reduci cu mult . Beți multă apă și mâncați în mare parte puțin procesate, evită să mâncați gustări bogate în grăsimi, sare și zahăr.

Mănâncă suficiente proteine ​​și multe legume, fructe și leguminoase. Acestea sunt sărace în calorii și multe fibre, vitamine, minerale și substanțe nutritive care vă ajută să slăbiți.

Treceți la

Mulți oameni din aceste vremuri au un loc de muncă sedentar și petrec multe ore așezat. De asemenea, ne uităm la ecrane (TV, computer, smartphone) în medie mai mult de trei ore pe zi. Acest lucru are un impact negativ asupra corpului nostru și agravează calitatea somnului.

Făcând puțin exerciții fizice și somnul puțin sunt recunoscute printre cauzele obezității. Asigurați-vă că dormiți profund noaptea și evitați să stați prea mult în timpul zilei.

Semnați mai mult, urmăriți mai puțin la televizor, faceți exerciții fizice în mod regulat și mișcați-vă corpul în fiecare zi. Mai mult fac cel mai bine este. Este esențial pentru menținerea unei greutăți sănătoase și pentru sănătatea ta.

Schimbați-vă mentalitatea

Trăim într-o societate în care ne comparăm constant cu alte persoane și mulți cred că viața lor ar fi mai bună dacă ar fi mai asemănători cu acei oameni pe care îi văd pe diferitele rețele sociale.

Tot ce ne dorim (cine mai mult, cine mai puțin) arată frumos și să fie în formă, dar caută să ne dăm seama de faptul că propria fericire, sănătatea și calitatea vieții tale nu au fost determinate de obicei de greutatea corpului tău.

Dacă ești atașat la dieta din toată viața, poate ar fi șansa să faci un pas înapoi și să dai prioritate lucrurilor din viață care sunt cu adevărat importante pentru tine și te simți bine. Ce îți place să faci? Ce te face fericit ? Dar mai presus de toate: este cel mai important pentru greutatea sau sănătatea ta?

Viața este mult mai importantă decât un număr pe o scală sau calculul caloriilor. Fii sincer cu tine în același timp și chediti dacă ceea ce faci contribuie la sănătatea ta, fericirea sau sănătatea ta.

Mulți oameni care doresc să slăbească trebuie să se ocupe de efectul yo-yo. De obicei, consecințele dietelor greșite duc doar la Depresie și recuperarea kilogramelor pierdute. Este un cerc vicios care are efecte negative asupra fizicului și a minții. Ieșiți din „mentalitatea dvs. către dietă”, doriți să rămâneți pe dietă toată viața?

Acordă-ți timp. Lucrul la sănătatea cuiva este un proces lent de învățare și o greutate a corpului sănătos nu trebuie să fie pe obiectivul tău, ci rezultatul a ceea ce faci.