Există într-adevăr numeroase remedii naturale potrivite pentru reechilibrarea presiunii. În comparație, acestea nu au efectele secundare care uneori limitează sau chiar sfătuiesc împotriva utilizării lor. Nu numai că: în timp ce acționează într-un mod nediferențiat asupra așa-numitei hipertensiune „esențială”, adică a celor care nu au o cauză fiziologică aparentă, plantele care restabilește presiunea au proprietăți specifice care vizează rezolvarea problemei-bază care poate provoca o creștere a presiunii și care poate fi de natură diferită.
Plante medicinale dacă suferiți de retenție de lichide
Hipertensiunea arterială este adesea asociată cu obezitatea, retenția de apă și funcția renală slabă. Pentru a promova diureza, inima este excelentă, ceea ce scade frecvența bătăilor inimii și calmează sistemul nervos. Una dintre cele mai bune forme de a lua această plantă este infuzia: puneți o mână de plante uscate în jumătate de litru de apă clocotită, lăsați să stea timp de aproximativ zece minute, presați și beți.
Linden dacă nu poți dormi
Folosit mai presus de toate ca fluidizator de sânge și, prin urmare, preventiv pentru staza venoasă și orice fenomen micro-hemoragic și micro-embolic ulterior, teiul este, de asemenea, un vasodilatator excelent și hipotensiv. Subiecții care beneficiază cel mai mult sunt cei care au dificultăți în a adormi din cauza reapariției gândurilor deranjante sau a dificultăților pulbere pentru hipertensiune digestive. Rezultate bune pot fi deja obținute cu infuzie simplă de flori: puneți o mână de flori de tei în jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă să se infuzeze timp de 15 minute, se strecoară și se bea.
Utilizați păducel dacă aveți aritmii cardiace
Această plantă are o activitate pronunțată de reglementare asupra ritmului și frecvenței bătăilor inimii și a conducerii nervoase în general. Prin urmare, este excelent împotriva hipertensiunii arteriale, adesea tranzitorie, datorită hiperexcitabilității, anxietății, excesului de emoționalitate, care este însoțită de anomalii ale ritmului cardiac.
Doze: 5-15 picături de extract lichid de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni pe lună. Sau puteți lua perfuzia, obținută prin punerea unei linguri de flori uscate în 200 ml apă clocotită timp de 15 minute: beți 2 căni pe zi, întotdeauna timp de 3 săptămâni pe lună.
Usturoi dacă sunteți supraponderal
Cunoscut inca din antichitate ca un puternic, de purificare, și puternic ipotensore, usturoiul are defectul de a fi prost tolerat la persoanele cu hiperactiv și impulsiv, predispus la hipertensiune arterială, în timp ce este acceptabil pentru „flemmatici”, care de multe ori au tendința la retenție de lichide, obezitate, și, în consecință întârzieri de circulație. Astfel de subiecți, predispuși la acumularea de grăsimi și toxine, sunt cei care au nevoie cel mai mult să se purifice, iar usturoiul, luat ciclic, devine pentru ei nu numai curativ, ci și preventiv al fenomenelor hipertensive.
Dozele: 20 picături de tinctură mamă de 1-3 ori pe zi; mai plăcute gustului (și inofensive pentru respirație) sunt perlele, ușor disponibile pe piață. Dintre acestea, în funcție de amploarea tulburării, pot fi luate 3 până la 6 pe zi.
Măslinul controlează, de asemenea, colesterolul ridicat
Această plantă, una dintre cele mai caracteristice florei mediteraneene, este fiica soarelui: crește în cele mai fierbinți zone, astfel încât să stocheze toată energia verii. Frunzele sale au o caracteristică specială: partea de jos fata, cea care absoarbe lumina soarelui, „scăzut”, în dimineața și după-amiaza târziu, este opac și este concav, capabil să urez bun venit și el; fața superioară, în schimb, care primește de la soare în orele de foc, este strălucitor și convexe, care este, reflectă lumina de tonifiere jos de efect. Din această capacitate de a regla cantitatea de lumină și căldură, derivă eficacitatea măslinului în echilibrarea tensiunii arteriale. Nu numai că: măslinul și derivații săi fitoterapeutici au capacitatea de a regla grăsimile din sânge. Indispensabil, prin urmare, atunci când hipertensiunea arterială este combinată cu hipercolesterolemia.
Doze: dozele acestui remediu variază în funcție de amploarea tulburării și de sensibilitatea individuală. Mai bine începeți cu doze medii-mici și creșteți după cum este necesar: 15-20 picături de extract lichid sau 30 de tinctură mamă de 2-3 ori pe zi sunt deja suficiente în cazurile de hipertensiune arterială ușoară; pentru îngrijirea de întreținere, luați 5-10 picături de extract lichid seara.