Prin faptul că este mult temutul efect „Yo-Yo” în care este posibil să apară atunci când începe o dietă de slăbire? În astfel de consecințe poate aduce?

Prin efectul „yo – yo” se înțelege alternarea în timp cu perioadele de slăbire obținute în urma unei diete în perioade în care recuperează toată greutatea pierdută sau chiar dacă adaugă alta.

La persoanele cu tendință de grăsime și obezi care întreprind diferite tipuri de diete, acest fenomen îl poate prezenta în mod repetat constituind un pericol pentru sănătate, deoarece crește riscul cardiovascular.

În majoritatea cazurilor, efectul „yo-yo”

  Se datorează dietelor prea restrictive (atât în ​​ceea ce privește caloriile introduse în varietatea alimentelor), care implică doar o mare pierdere de apă și masă slabă (masa musculară) în loc de cea a grasimea.

Pe lângă pierderea masei musculare în timpul său, aceasta implică o încetinire a metabolismului, deoarece cea mai mare parte a caloriilor este arsă de mușchi, împiedicând astfel, în acest fel, o scădere în greutate.

Acest lucru poate duce la o nouă creștere a greutății corporale, ceea ce duce la o greutate chiar mai mare decât în ​​cea originală, în momentul în care dieta este abandonată.

Pentru a pierde în greutate atât de corect și pentru a evita efectul „yo-yo”, trebuie să slăbești într-un mod lent, dar constant și să schimbi radical și permanent obiceiurile alimentare și de viață: numai acest lucru poate oferi garanția de a putea menține rezultatele obținute.

În acest sens, Asociația Clinicii Italiene de Dietetică și Nutriție a pregătit și a difuzat, cu ocazia lumii obezității până la 10 octombrie 2007, ghidul pentru „reducerea stabilă a unui exces de greutate sau prevenirea apariției la subiecții adulți”.

Iată cele 5 sfaturi:

1. Corpul nu este constituit doar de aparatul digestiv.

Organizați o activitate obișnuită Fizică: această luptă chiar acolo „adaptare pentru a„ supraviețui ”cu puține calorii, care este reacția tipică a sistemului de apărare al organismului nostru („ de ceva timp mănânc mai puțin, dar nu dimagrisco! ”).

Organizați activități care pot fi făcute în orice moment și care nu necesită echipament special: mergeți într-un ritm alert de 3 ori pe săptămână timp de cel puțin 45 de minute la rând și / sau urcați și coborâți un singur etaj, apoi pentru 15 minute de câteva ori pe săptămână. ziua este mai ușor să rezervați terenuri de tenis pentru a găsi o piscină unde puteți înota cu adevărat.

Nu este nevoie să exagerați și să transpirați abundent; Cheia citirii unei bune utilizări a mușchilor lor este formată, în timpul fizicii activității, dintr-un ritm acceptabil și un sentiment de plăcere, cu respirația doar mai frecventă și mai profundă.

2 – Dacă sunteți obișnuiți să condimentați cu ochii, folosiți lingura ca unitate de măsură pentru ulei.

Aceeași lingură va fi utilizată pentru măsurarea sosurilor sau scufundărilor deosebit de bogate în grăsimi: nu mai mult de una pe masă.

Măsurați solidele grase cu un sistem de măsurare a volumului: un cub de unt mai mare decât o bucată de zahăr de persoană poate fi folosit ocazional pentru condimentare (pentru 4 persoane va fi puțin mai mare decât o cutie de chibrituri) dacă nu exagerați cu dulciuri, mezeluri sau brânzeturi grase.

Acordați atenție consumului de alimente a căror preparare este necunoscută (de exemplu în cantină, restaurant, bar); în aceste cazuri, alegeți feluri de mâncare simple și reduceți porțiile.

Totuși, nu faceți pantoful cu sosurile care avansează pe fundul mâncării: chiar și acasă! Utilizați acasă tehnici de gătit simple, cu câteva grăsimi (nu mai mult de o linguriță de persoană) și condimentați cu ierburi și condimente și învățați cel puțin două rețete pe lună de mâncare gustoasă.

Amintiți-vă că pentru a egala cantitatea și calitatea grăsimii gătite sunt din ce în ce mai puțin sănătoase decât cele utilizate în materie primă.

3 – Poate fi util să vă puneți întrebarea: cum a fost distribuită mâncarea pe care o consumați în timpul zilei?

Vine cu prea foame la mese, mai ales la cină? Mai bine să vă împărțiți în mese mici (4 sau 5) și să luați micul dejun. Concentrarea majorității mâncării la cină nu este avantajoasă: apoi vede televizorul sau se odihnește: este mai ușor să renunți la excesul relativ caloric și la grăsime.

Dacă există anumite momente în care are un sentiment mare de goliciune în stomac, evaluați cum a fost „stocat” corpul nostru în 3-5 ore mai devreme și redistribuiți cantitățile de alimente fără a le adăuga la totalul zilei ”. lăsând „mai mult dintr-un mic dejun adecvat.

4 – Ingerați guri mici și mestecați-le cu calm

Digerați mai bine și, mai presus de toate, rămâne mulțumit în ceea ce privește lungimea. „Dimensiunea” mușcăturii nu trebuie să depășească volumul degetului mare.

5 – Nu eliminați alimentele clasice considerate „îngrășare” precum pâinea, pastele, cartofii.

Pentru ca aluatul să verifice pentru prima dată cantitatea de sos sau condiment adăugată (cu sistemul de linguri), cu excepția faptului că acestea se bazează pe legume cu un singur component și, eventual, reducând o mică porție. Aceste feluri de mâncare contribuie la o senzație adecvată de sațietate și, atunci când sunt în porții rezonabile și pur și simplu condimentate, sunt foarte sănătoase.